Продължава засиленият полицейски контрол по пътищата в Пловдивска област

0
87
Пътна полиция
Пътна полиция. Снимка: МВР

Пловдивската полиция продължава със засиления контрол по пътищата в областта, съобщиха от „Фокус“. През почивните дни се е провела мащабна акция за шофьорите на леки автомобили.

Служителите от КАТ са се фокусирали върху регулирането на движението, контрол на водачите с рисково поведение, с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които са извършвали рискови маневри, изпреварвали са или са преминавали от една лента в друга, с което са създавали опасност за останалите участници в движението. По пътищата в града и в областта е бил засилен полицейският контрол по отношение и на управлението след употребата на алкохол и от неправоспособни водачи.

За шофиране след употреба на алкохол и под въздействието на наркотични вещества и техните аналози са били образувани 9 бързи производства, толкова са били и задържаните лица. Трима от проверените водачи извън града са шофирали под въздействие на марихуана и амфетамин, а шестима са били в нетрезво състояние.

Засиленият контрол на водачи на превозни средства през почивните дни е бил с цел установяването и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата. Само за 12 часа в събота срещу неделя са били извършени 771 проверки на превозни средства и на 838 лица. Констатираните нарушения са били 290, като в 102 от случаите шофьорите са били с неизрядни пътни документи.

В хода на акцията катаджиите са съставили 96 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 140 броя. 55 от проверените водачи са били с непоставен колан, а шест от шофьорите са говорили по мобилен телефон. 44 акта са били съставени на водачи, чиито превозни средства са били с констатирана техническа неизправност. Трима от лицата са били неправоспособни, а на седем от шофьорите свидетелствата за управление са били отнети заради неплатени глоби. Полицаите са установили и водачи, които не спазват пътните знаци и извършват неправилни маневри. За тези нарушенията са били съставени осем глоби с фиш. В хода на акцията са били връчени и 54 електронни фиша, а констатираните други нарушения са били общо 49 броя.

ОДМВР-Пловдив са категорични, че ще бъде безкомпромисна към нарушителите на пътя. Шофьорите, които с рисковото си поведение застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments