Продължава възстановяването на изпепелените при пожар къщи в Говедарци

0
274
Поставяне на покрив
Поставяне на покрив. Снимка: Село Говедарци, Facebook

И втората къща, която беше почти напълно разрушена при пожар в Говедарци, вече е с покрив. Това става ясно от публикация във Facebook, която гласи:

„Днес успяхме да покрием и втората къща!“

Припомняме, че нещастието сполетя две семейства в самоковското село в началото на ноември. Сигнал е бил подаден около 16:00 часа на 1 ноември от местна жителка, която е заявила, че на адреса ѝ горят автомобил с газова уредба и барбекю. Впоследствие огънят обхванал и къщата им, както и тази на съседите.

По време на първоначалния оглед е било констатирано, че са изгорели дървени постройки, покривните конструкции на двете къщи и е обгорял лек автомобил „УАЗ“.

Така на прага на зимата огнената стихия остави без дом две семейства с деца. Това предизвика вълна от съпричастност. В резултат на нея до средата на изминалия месец беше поставен покрива на първия имот, докато напредваха възстановителните дейности и по другия имот. Тогава доброволците и пострадалите си бяха поставили за цел да бъде изграден и вторият покрив до Коледа.

Жителка на Говедарци сподели, че бързото възстановяване е в резултат на хората, помогнали финансово и физически, както и на подкрепата от местния бизнес. А всеки, който желае и има възможност, все още може да помогне като дари пари на:

Едното семейство:
Светослава Бисерова Пейчева
BG71UNCR70001598109488

Другото семейство:
Стефан Георгиев Пейчов
BG17UNCR70001598109490

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments