Премиерът ще поиска 130 милиона евро от ЕК за оборудване на полицаите

0
158
Бойко Борисов
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов ще поиска 130 милиона евро от Европейската комисия за оборудване на полицаите. Това съобщи самият той по време на правителственото заседание. Оборудването ще послужи при тежка миграционна криза, ако има такава. България ще търси варианти, ако може директно да поръча необходимото от Германия.

Тази вечер в 18:00 часа премиерът ще участва в извънреден Европейки съвет, който ще се проведе онлайн и на него лидерите на държавите-членки ще обсъдят миграционната криза и ситуацията около коронавируса.

На заседанието на правителството присъстваха и учени от Българската академия на науките, като стана ясно, че те ще съдействат при изработката на защитни маски и облекла, предаде „DarikNews“.

Освен това има българска фирма, която е разработила молекула срещу коронавируса. Премиерът ще съдейства с контактите си на европейско ниво да бъде ускорено тестването й. За момента тя давала положителни резултати.

Стана ясно още, че днес или утре ще започне производството на български защитни облекла. Граничарите пък за първи път са задържали контрабанда. Направен е бил опит да се изнесат 7500 маски. В тази връзка Борисов разпореди да се затегне максимално контролът по границите.

Днес се очаква да пристигнат и защитните облекла от Турция. Премиерът определи това като приятелски жест, защото износът от съседната ни държава е забранен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments