Прекратиха мандата на Караиванова като председател на КФН

0
129
Комисия за финансов надзор
Снимка: Комисия за финансов надзор, Архив

Мандатът на Карина Караиванова като председател на Комисията за финансов надзор (КФН) беше прекратен предсрочно. В гласуването в парламента участваха 124 депутати, от които 113 бяха „за“, 3 – „против“, а 8 се въздържаха, предаде „Дарик“.

От 1 март Караиванова ще е представител на страната ни в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Народните представители приеха правила за избор на нов председател на КФН. Предложения ще се правят от депутатите или парламентарни групи в седемдневен срок от днес.

Допуснатите кандидати ще бъдат изслушани в Комисията по бюджет и финанси. Изборът ще бъде направен в пленарно заседание на Народното събрание.

Караиванова депозира оставката си в Народното събрание вчера. Тя беше председател на Комисията две години и половина от общо 6-годишния й мандат. Кариерата на Караиванова започва като експерт в Министерство на финансите, като достига до позицията заместник-министър, която заема в два кабинета. Беше избрана за председател на КФН през 2016 г. Поемайки поста тя представи концепция с ясно разписани ангажименти, които трябваше да изпълни по време на мандата си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments