Предприемат се извънредни мерки за безопасността по железопътната инфраструктура

0
536
Влак
Влак. Снимка: Pixabay

Зачестилите инциденти с товарни композиции на частни превозвачи наложи, Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ да предприеме действия за допълнителни мерки и предписания, свързани с безопасността на движение на товарни влакове по железопътната мрежа в страната. Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

За целта, всички вагони с бандажни колела на сглобката бандаж-колело, поставени маркери за контрол срещу превъртане и други, ще преминат технически прегледи. Допълнителните мерки за контрол на товарните вагони с бандажни колела, въведени от ИАЖА, ще бъдат оповестени на превозвачите в сектора. Железопътната администрация ще проведе заседание на Съвета по безопасност, където ще се разгледат всички нарушения и ще бъдат обсъдени въведените допълнителни мерки за превенция. Това ще се случи до края на февруари.

Районните разследващи комисии за съставяне на актове и наказателни постановления на виновните длъжностни лица за реализираните произшествия, се очаква да се произнесат и да съставят протоколи. Ръководството на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ предприема тези действия във връзка с констатираните нарушения от началото на годината. Предстои да се извърши поредица от извънредни одити на системата за управление на безопасността на железопътните превозвачи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments