Предложение: Ол Инклузив да обхваща и търговските улици в Турция

0
65
Турция
Снимка: Wikimedia commons

Системата Ол Инклузив ще обхване търговските улици на турските курорти. Туристите ще могат да пазаруват и след това да вечерят в някой от местните ресторанти, като използват гривна от хотела. Това предлагат от Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD). Според тях това ще е нов начин за увеличаване на приходите от туризма.

Организацията предлага да „изкара“ туристите извън хотела до специални зони за пазаруване и развлечения, където ще действа системата Ол Инклузив, пише „Блиц“. Такива зони ще има директно на местните улици с магазини, кафенета, ресторанти и барове. Например влизането в ресторант ще се извършва от гривната на хотела или със специални карти. Гостите няма да плащат за храна и услуги.

Експертите предлагат и екскурзии, които да завършат с безплатна вечеря. Според тях, след посещение на ресторанта, гостите ще могат да продължат да пазаруват или да отидат в нощен клуб. Този модел, който не замества познатата система Ол Инклузив, ще принуди туристите да харчат пари, което е и целта на инициативата.

В качеството на пилотен регион, в който ще се изпробва първо този нов проект, е избран Кемер, който се намира в южната част на Средиземноморското крайбрежие на Турция. В момента вече се водят преговори за създаване на специална Ол Инклузив улица.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments