Предлагат данъчни стимули и безплатно паркиране за автомобилите с газови уредби у нас

1
156
Трафик
Трафик. Снимка: Искра.бг

Данъчни стимули могат да бъдат въведени за автомобилите, които се движат на на пропан-бутан. Това ще стане, ако бъде одобрено предложението на председателя на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/ Светослав Бенчев.

По този начин колите с газови уредби да бъдат без данък или налогът за тях да бъде по-малък, тъй като те използват екологично гориво. В момента данък не плащат собствениците на електрическите автомобили именно по тази причини.

Идеята включва колите на газ да паркират безплатно в зелената зона на градовете или това да става на по-ниск цена. Светослав Бенчев напомня, че за да се стимулират хората да използват по-екологично гориво, те трябва да бъдат стимулирани да го направят.

От БПГА са подготвили визия за „Енергиен преход“, която трябва да бъде представена на всички отговорни институции в България. В подготвяната от правителството Енергийна стратегия транспортът въобще не е включен, а той е един от най-големите потребители на енергия. От асоциацията са категорични, че промени в транспорта трябва да има, но няма как всички дизелови автомобили да бъдат сменени с електрически.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Мараба Робот
Мараба Робот
1 месец по-рано

електрическите автомобили са бъдещото, но тук няма да се случат скоро нещата