Празнична вечеря и подаръци за хората с умствена изостаналост във великотърновското село Церова кория

0
165
Празнична вечеря
Празнична вечеря. Снимка: Pixabay

С вкусна празнична вечеря и подаръци ще отбележат Бъдни вечер и Коледа хората с умствена изостаналост от трите социални институции в село Церова кория, Великотърновска област.

Социалните работници, психолозите и медиците са предвидили подаръци за всички 71 души от дома, преходното и защитеното жилище за пълнолетни лица с умствена назадничавост. Психологът Даниела Георгиева и Стефка Маринова, която е социален работник, разказаха, че са се постарали живущите да усетят духа и на двата празника.

Блясъкът и радостта в очите на техните пациенти е наградата, която специалистите намират за себе си. Те се стремят да задоволят всички техни нужди и желания, без значение дали става въпрос за нов часовник, блокчета за рисуване или моливи. 

На коледния базар във Велико Търново се предлагат изработени от хартия изделия, които да подпомогнат хората с умствена ограниченост, предават от „Монитор“. Събраните средства ще бъдат вложени в закупуването на материали за трудовите работилнички в Церова кория, както и за провежданите арт терапии.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments