Право на отговор: Стефан Колев опроверга обвиненията за незаконно строителство

4
212
Стефан Колев
Стефан Колев. Снимка: Искра.бг

Гражданка се свърза с Искра.бг, твърдейки че с години се бори с незаконното строителство в нейния имот. Иванка Сотирова обвинява предприемача Стефан Колев, че е продължил да строи сграда на улица „Македония“ в к-с „Възраждане“, като е навлязъл в имота й. По думите на потърпевшата бизнесменът е бил подкрепян през всичките тези години от кмета на града Димитър Николов и за това е губила през последните години делата срещу него.

Става въпрос за 9 кв/м от строеж, който е започнал през 1995 г. Иванка Сотирова е завела дела и ги е спечелила, при което строежът е бил спрян. През това време фирмата-строител е фалирала. Колев впоследствие е закупил имота от фалиралата компания „Ивагор“ и решава да продължи строежа. Отделно Сотирова твърди, че е била заплашвана от Колев след разговор с него заради имота си.

След публикуване на статията Стефан Колев излезе с позиция, опровергаваща обвиненията срещу него. Публикуваме я без редакторска намеса:

„Собственик съм на строителна фирма „Бургос строй“ ЕООД. През 2013 година, фирмата ми построи жилищна сграда в гр. Бургас, к-с „Възраждане“, ул. „Македония“ 81-83. Сградата е построена със съответните строителни книжа и е въведена в експлоатация по надлежния законов ред.

Категорично отхвърлям твърденията и внушенията, че сградата, която съм построил е незаконна и че е навлязла в съседния имот на ул. „Македония“ 85.

Никога не съм завеждал съдебен иск към собствениците на съседния имот. Никога не съм извършвал дейности по събаряне на каквото и да е в имотите на ул. „Македония“ 81-83, както и в съседния имот на No85. Никога не съм заплашвал някой от съседите на ул. „Македония“ 85.

Преди около 7 години, съседите от „Македония“ 85, заведоха дело срещу 53-ма собственици в построената от мен сграда, между които е и моята фирма, но до този момент не са печелили съдебно дело срещу мен или фирмата ми.

Доколкото ми е известно, няма констатирано навлизане на каквото и да е строителство в имота на ул. „Македония“ 85 след 1999 г. Следователно нито строителната ми фирма, нито общински или държавен административен орган, а камо ли политическа партия регистрирана след тази година има вина за евентуално незаконно навлизане в имота на ул. „Македония“ 85.“

Абониране
Известие от
guest
4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
:)
:)
2 месеци по-рано

Нека върнем малко лентата 2013 година „Междувременно Иванка Сотирова въобще не отрече, че е искала горепосочената сума от Стефан Колев. „Доколкото това, че аз му искам 200 000 лева – това е факт и не го отричам, дори съм му дала едномесечен срок от деня, в който е дошъл той да се разправя с мен“, коментира Иванка Сотирова .“

:)
:)
2 месеци по-рано
Reply to  :)

то май Сотирова е за затвора

предполагам
предполагам
2 месеци по-рано
Reply to  :)

сумата за 2023 сигурно е 200 000 евро , на тази лакомията е ненаситна , и 2 000 000 репо да и дадат пак ще ги съди тогава ще поиска 20 000 000 евро

миро
миро
22 дни по-рано

Строи бавно и некачествено, кога ще си завършите сградите?