ПП-ДБ питат: Кой издаде и подписа отсичането на здравия орех в имота на „Пещерско шосе“?

3
12418
Протест
Протест. Снимка: Тони Стойчева - кмет на район "Западен", Facebook

„Има ли издадено разрешение за отсичането на здравия орех в имота на „Пещерско шосе“ пред УМБАЛ „Пълмед“, с каква дата е заповедта и кой я е подписал?“

Това питат кмета Костадин Димитров общинските съветници Тодор Токов и Веселка Христамян от ППГОС „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Общинския съвет в Пловдив. Освен това съветниците искат да знаят кой е изпратил екипа на ОП „Градини и паркове“ за извършване на дейността, ако разрешение за премахването на дървото липсва.

На 17 юни кметът на район „Западен“ Тони Стойчева предотврати отсичането на дървото. Казусът е от особено значение за пловдивчани и в частност за жителите на района, тъй като на имота се изгражда паркинг на болницата, при условие, че има крайно недостатъчни общински такива.

„Подобни действия могат да доведат до загуба на важни за града екологични ресурси. Очакваме и отговори дали премахването на дървото е в съответствие с дендрологичното заснемане, обещано от наемателя на имота, и дали в по-нататъшното разширяване на Пещерско шосе ще се запазят здравите дървесни видове“, подчертават от групата съветници и настояват за строги регулации и контрол върху дейностите, които могат да повлияят негативно на околната среда и на качеството на живот в Пловдив.

Казусът подчертава за пореден път необходимостта от прозрачност и отговорност в управлението на обществените ресурси на Пловдив, както и важната роля на гражданите в защитата на техните местни екологични интереси, казват още от „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Община Царево: Предупреждение за затворен път

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
22 дни по-рано

Ама вие сереозно ли бе. Нещастници, след всички записи, снимки и тъпотии който сътворихте. А да не говорим за фалшивите подписи на лено, Киро и баджанака му.. Скрии те се и не се показвай те мижитурки

Един от блок 12
Един от блок 12
21 дни по-рано

Къде бяхте, когато Каспела режеха здрави 40-50 годишни дървета в парцела им до Блок 12? И Марая 08 в техния?

Законът трябва да се спазва
Законът трябва да се спазва
20 дни по-рано

Петьо