ПП–ДБ: НАП и Агенция „Митници“ да разгледат всички сделки на „Лукойл“

0
30
Радослав Рибарски
Радослав Рибарски. Снимка: Facebook, Архив

От „Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ призовават Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите /НАП/ да стартират веднага разглеждане на всички сделки, сключени от „Лукойл“ по времето на дерогацията, така че да стане ясно дали има злоупотреба със санкциите или с условията по дерогацията. Искането идва по повод информацията, че Европейската комисия ще иска обяснения от България за „вратичка“, от която се е възползвала „Лукойл“.

Депутатът от коалицията Радослав Рибарски коментира пред журналисти, че в случай на установена злоупотреби, законът е ясен, че може да се пристъпи към назначаване на особен управител в „Лукойл“ от страна на България. По думите му сроковете или внезапното прекратяване на дерогацията не е разумен подход на фона на това, че идва зима и трябва да бъдат подсигурени доставките за гражданите.

Коалицията ще предложи, ако срокът е проблем, да има допълнително скъсяване, евентуално след зимните месеци, през март, предава „NOVA“. Рибарски уточнява, че това е нещото, което им се струва разумно в сегашната ситуация.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments