Позицията на МБАЛ „Тракия“–Стара Загора за върнатото дете с гърч

0
762
МБАЛ
МБАЛ "Тракия"–Стара Загора. Снимка: МБАЛ "Тракия"

МБАЛ „Тракия“–Стара Загора излезе с позиция заради прегледаното на 22 януари дете с фебрилитет над 39 градуса, гърч и ентероколитни прояви. Отговорът идва от Началника на детско отделение в болница „Тракия“ и на дежурния педиатър:

„На 22.01.2023 г. към 12:00 часа е прегледано дете на 1 г. и 7 м. в Спешно приемно отделение на МБАЛ „Тракия“ по повод на фебрилитет над 39 С, гърч и ентероколитни прояви. Осъществен е преглед от специалист педиатър с оценка състоянието на детето и e приложено антипиретично, антиконвулсивно и противоедемно лечение.

След овладяване на спешното състояние на детето на родителите е обяснено, че анамнестични и клинични данни насочват за заболяване с инфекциозен причинител, което налага транспортиране до единствената в областта Клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“.

Спешен екип от болница „Тракия“ транспортира детето с реанимобил на болница „Тракия“, до клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ АД за продължаване на лечебнодиагностичния процес.

Родителите са информирани от дежурния екип за състоянието на пациента и необходимостта от хоспитализация. На детето е оказана спешна и адекватна специализирана медицинска помощ по най-бързия начин.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments