Повдигнати са обвинения на дядото на загиналото дете в Прилеп за убийството на водача

0
239
Съдебна палата
Съдебна палата в Бургас. Снимка: Искра.бг

46-годишният дядо на убитото от камион в Прилеп 6-годишно дете е задържан за срок до 72 часа.

Окръжната прокуратура в Бургас е привлякла към наказателна отговорност С.Д., който е обвинен за това, че умишлено е умъртвил водача на камиона.

Припомняме, че сигнал за случая е получен около 15:19 часа вчера в Районното управление в Сунгурларе. Той е бил за пътен инцидент в района на селото, при който товарен автомобил, с варненска регистрация, управляван от 57-годишен мъж от Аксаково, е блъснал 6-годишно момченце от с. Везенково, вероятно внезапно пресякло платното за движение. В резултат на удара детето е загинало на място.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили близки роднини на момченцето, които празнували в близост личен повод. По думите на спътник на 57-годишния мъж с него е започнала саморазправа. Свидетелят е успял да избяга и е откаран със случаен транспорт извън с. Прилеп, откъдето е успял да сигнализира на тел. 112 за осъществените действия. Дошлите на място полицейски служители констатирали смъртта на 57-годишния водач.

Установено е, че убийството е осъществено с нож, с който е причинена рана в левия прасец на обвиняемия. Правната квалификация е по чл. 115 от НК, който гласи: „Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от 10 до 20 години.“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments