Повдигнаха още четири обвинения на бизнесмена Васил Божков

0
53
Васил Божков
Снимка: Скрийншот от Sportal.bg

Прокуратурата е повдигнала още четири обвинения на бизнесмена Васил Божков. Така те стават общо единадесет. Засега обаче не е ясно какви са новите обвинения срещу Божков.

Заради тях искането за екстрадиция вече е в обем от 200 страници, предаде „24 часа“. Очакванията са до края на седмицата то да бъде изпратено до Министерството на правосъдието, а оттам до Обединените арабски емирства, където бизнесменът беше задържан.

Междувременно стана ясно, че Божков е направи постъпки да бъде освободен от ареста незабавно. Появи се информация, че в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред властите за българския бизнесмен.
Към момента Божков беше със седем обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, принуда, опит да подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба.

Малко по-късно стана ясно, че той е разследван и за изнасилвания и убийства.
За тях е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, която е действала на територията на страната от 2012-та година до настоящия момент. То е отделено от останалите обвинения.

Преди дни главният прокурор Иван Гешев обяви, че ще бъде направено всичко възможно Божков да бъде върнат в България.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от