Посред бял ден в Шумен: Опасна гонка между полиция и пиян шофьор

0
1043
Полиция
Полиция. Снимка: МВР

Мъж е бил задържан, след като се е опитал да осуети полицейска проверка и бягство с лек автомобил, шофирайки около 2 км по черен път, съобщиха от ОДМВР-Шумен.

Около 14:00 часа вчера екип на охранителна полиция към полицейското управление в града извършвал проверка на водач на лек автомобил на ул. “Университетска“. До униформените спрял мъж и им подал сигнал, че забелязал мъж, който шофира в района на общежитията на университета, криволичи и по всяка вероятност е пиян. Униформените се насочили към ул. “А.С. Пушкин“, направили обход в района и забелязали водач на „Фолксваген Пасат“ с шуменска регистрация, който отговарял на описанието.

Водачът ги подминал. Последвали го, подали звукова и светлинна сигнализация, но не спрял, а продължил да се движи. Навлязъл в черен път покрай автошколата, оттам направил няколко обиколки в района, излязъл на ул. “Университетска“, продължил по ул. “Цвята Кънчева“. Отново навлязъл в черен път покрай общежитията, в района на школата униформените успели да го спрат. Водачът на автомобила бил във видимо нетрезво състояние. Установена била самоличността му – 47 годишен местен жител. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,59 промила алкохол в издишания въздух. Пробата му за упойващи вещаства е била отрицателна. Правоспособен водач е.

По данни на началника на смяната инсп. Димитър Димитров водачът е създал няколко опасни и рискови ситуации с преминаващи водачи на автомобили.

„Още в началото когато не спря и го последвахме и бяхме изключително предпазливи, тъй като минаваше покрай паркирани автомобили и се размина с няколко водачи. Трябваше да действаме хем бързо да го спрем, хем по начин, по който да не създаде опасна и конфликтна ситуация с останалите участници в движението. С помощта на колегите Пламен Борисов и Мирослав Дурлев успяхме да го спрем навреме и да предотвратим евентуален инцидент. Благодарим на мъжа, който ни подаде сигнал“, допълни инсп. Димитров.

47-годишният шуменец е бил задържан е в полицейското управление в Шумен. За шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и това, че е пречил противозаконно на полицейски орган да изпълни служебните си задължения е образувано бързо производство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments