Пощенска марка отбелязва 120 г. от рождението на патриарх Кирил Български

0
126
„120 години от рождението на патриарх Кирил Български“
Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Патриарх Кирил Български е голям духовник, живял в повратни времена в историческа епоха, която в своята трагедия нямат аналог в човешката история. Това отбеляза транспортният министър Росен Желязков при валидирането на пощенско-филателно издание на тема „120 години от рождението на патриарх Кирил Български“.

Министър Желязков определи делото на патриарх Кирил като героичен момент в една от най-тъжните истории на човечеството – Холокоста.

„Той е вдъхновил онова, което всъщност е голямата добродетел на българския народ, а именно милосърдието, състраданието. Това, което е помогнало ние да се гордеем с неговата постъпка и с душевността, моралните устои и ценности на нашия народ. Това, което ни дава основание и възможност днес да гледаме с честни очи нашите приятели от Израел“, посочи още министърът.

Пощенска марка
Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Печатът върху най-новата марка в българската филателия поставиха министър Росен Желязков, Русенският митрополит Наум, изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки и художникът на изданието Ненко Атанасов. Нейният тираж е 6 000 броя.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments