Пореден скандал за „Гъбката“: Дубаров не искал Сабах в Бургас, плаши го със съд

1
151
Рауф Сабах и Стефан Дубаров
Рауф Сабах и Стефан Дубаров. Снимка: Искра.бг

Казусът с „Гъбката“ в Морската градина предизвика пореден бурен дебат по време на днешното заседание на Комисията за преместваеми обекти в Община Бургас. В главни действащи лица се превърнаха досегашният наемател на обекта Рауф Сабах и директорът на Центъра за административно управление /ЦАО/ „Зора“ Стефан Дубаров.

Комисия за преместваемите обекти
Комисия за преместваемите обекти. Снимка: Искра.бг

Двамата влязоха в остро пререкание в коридорите на Община Бургас, като дори си размениха редица обиди и лични нападки.

На самото заседание Сабах заяви пред комисията, че е подал заявление за удължаваме срока на наем на обекта в 00:00 часа на 1 януари 2023 година с електронен подпис, което му дава предимство за стопанисването му.

Рауф Сабах
Рауф Сабах. Снимка: Искра.бг

„Няма такова понятие „електронен подпис“, няма такова понятие „първи януари“ и няма такова понятие „подадох по интернет“. Когато общинските съветници направят промени, които позволяват такава възможност, тогава може да коментираме. В момента имаме действащо законодателство по Закона за устройство на територията, както и наредба за преместваеми обекти, където ясно и точно е казано, че документи се подават в деловодството на определената дирекция, в която се намира територията на дадения обект“, отвърна Дубаров.

Стефан Дубаров
Стефан Дубаров. Снимка: Искра.бг

В крайна сметка комисията отново не взе решение и остави това на съда, където в момента има заведени две дела. Това все пак не сложи край на вербалния спор между Сабах и Дубаров, които стигнаха до скандал извън залата.

По думите на Стефан Дубаров в момента обект „Гъбката“ е незаконосъобразен и работи с друга фирма на име „Уорд Бейби“ с безимотен собственик от кв. „Акациите“.

Стефан Дубаров
Стефан Дубаров. Снимка: Искра.бг

„Без значение какво ще постанови съдът, позицията трябва да бъде освободена и да се постави нов обект, с нова визуализация, нова конструкция и нов облик“, заяви той пред журналисти.

Дубаров коментира и обвиненията на Сабах, че е оказвал натиск на неговите служители, като заяви, че е негово задължение да направи снимков материал и протокол, с който да се установи и документира, че обектът работи след 1 март.

Рауф Сабах
Рауф Сабах. Снимка: Искра.бг

Сабах от своя страна твърди, че Дубаров е изгонил неговите служители и поради тази причина е бил принуден да даде обекта под наем. По думите му фирмата „Уорд Бейби“ е напълно законна, плаща си всички данъци и няма задължение към НАП и Община Бургас.

Диалогът между двамата ескалира към края, след като Стефан Дубаров си изпусна нервите и обяви, че е готов да заведе „едно много прекрасно дело“ срещу Рауф Сабах и се обърна към него с думите:

„Ти не трябва да присъстваш в град Бургас, мой човек!“

Той бе провокиран от репликата на Сабах, че не би го наел дори за метач при себе си.

В разгорещения дебат се намеси и Трендафил Трендафилов, представител на „Авалг“ ЕООД , която също е участвала в търга. Той твърди, че неговата фирма е подала първа документи в 08:30 часа сутринта в първия възможен работен ден.

Адвокатът на „Авалг“ ЕООД Трендафил Трендафилов
Адвокатът на „Авалг“ ЕООД Трендафил Трендафилов Искра.бг

„Г-н Сабах беше след нас, опита се да скъса заявлението, което в момента дори е залепено. Той подаде своето заявление около 15 минути по-късно“, каза той.

Трендафилов допълни, че за първи път чува за подаденото заявление с електронен подпис и припомни, че по закон документите се подават лично в деловодството на териториалната дирекция. Неговата фирма вече има изготвен идеен проект, който е бил публикуван преди месец.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Обичам гъбката
Обичам гъбката
2 месеци по-рано

Само забележете какво казва онзи Дубаров,независимо какво реши съда,трябва да се махне гъбката,този човек чува ли се,той и над закона иска да бъде, и да не се прави на луд ,като е поканил първо в кабинета си фирма авалг, как друг да успее да си подаде първи заявлението,като той е личен приятел със собственика на фирмата,или по-точно богатото му татенце ттроител.Нека хората да знаят ,че всичко е било нагласено