Пореден протест заради лошия път между Русе и Кубрат

0
370
Разград - Кубрат
Снимка: Искра.бг

Жителите на седем населени места излязоха на пореден протест заради тежкото състояние на пътя между Русе и Кубрат. Те отправят обвинения към властите, че не предприемат адекватни действия и изтъкват, че 30 години този път не е ремонтиран, пише „NOVA“.


Протестиращите не бяха успокоени и от факта, че два дни преди обявения протест, лично шефът на „Пътната агенция“ (АПИ) Георги Терзийски отиде в Русе, за да разясни графика на ремонтните дейности.

Пореден протест

През юни гневен шофьор остави послание към АПИ върху асфалта край Червена вода с думите:

„С любов към АПИ, Срам“

Водачът дори беше оградил дупките с бяла боя. Авторът на текстовете е неизвестен, но всички шофьори го подкрепят. Идеята е за пореден път да се привлече вниманието към осеяния с дупки път. Преди време жители на Кубрат блокираха пътища, но това не доведе до резултат, заради което хора от Беловец се организираха и сами запълниха дупките в района на населеното място. Те също твърдят, че основен ремонт не е правен от 30 години, а преминаването през отсечката вече е невъзможно.

Преди около две години жителите на населените места в района внесоха подписка до областните управители на Разград и Русе с искане пътят да бъде обновен. От „Пътната агенция“ коментираха, че тръжните процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на 47 км от второкласния път Русе-Кубрат са в заключителен етап и прогнозният срок за започване на ремонта е през септември.

Приблизително 38 милиона лева е прогнозната стойност на ремонта. На 5 юни са били отворени офертите на кандидатите за изпълнител. А докато започне ремонтът, шофьорите, които пътуват между Кубрат и Русе имат 2 варианта – да продължат да преминават през отсечката с риск да потрошат колите си или да минават през по-дълги обходни маршрути.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments