Полицията с подробности за гонката и ареста на шофьора в Шумен

0
527
Задържани
Снимка: МВР

40-годишен шуменец е бил задържан в полицейския арест за осуетяване на полицейска проверка, съобщиха от ОДМВР-Шумен.

Около 15:00 часа вчера полицейски екип осигурявал безопасността на движението по главен път Русе-Варна в района на 5-ти километър край Шумен. Униформените забелязали водач на лек автомобил „Тойота“ с шуменска регистрация, за който имали информация, че е лишен от правото да управлява. Подали му сигнал със стоп палка. Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение и продължил.

Полицейският екип го последвал и била подадена информация до всички екипи за нарушителя. Мъжът продължил към село Мадара, на кръгово кръстовище се върнал към Шумен, оттам продължил през Индустриален парк, отправил се към Велики Преслав. Близо до село Миланово направил обратен завой на главния път и отново се отправил към Шумен.

Малко преди отбивката за кв. „Дивдядово“ не спрял на друг полицейски екип и продължил по околовръстния път. Влязъл в „Дивдядово“, където бил спрян от екип на РУ- Шумен. Направил опит да осуети полицейската проверка.

Преместил се на дясната седалка в автомобила и отказал да излезе доброволно. Посегнал към голям кухненски нож. Полицейски служител счупил стъклото на дясната врата и го извел от автомобила.

Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 270 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

40-годишният шуменец е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози на 11 октомври 2022 година. Тогава е бил задържан за притежание на наркотични вещества. Като водач има 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш.

Случаят е докладван в Районна прокуратура-Шумен, работата по него продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments