Полицията с подробности: Освен изгорялата жена в шуменското село, има и пострадал пожарникар

0
736
Пожар
Пожар. Снимка: ОДМВР-Шумен

Пенсионерка е загинала при пожар в дома си в шуменското село Троица, съобщиха от полицията.

Около 22:50 часа вчера в дежурната част на РСПБЗН-Велики Преслав е бил приет сигнал за пожар в къща на ул. “Балкан“ в село Троица. Съобщено било, че имотът се обитава от самотноживееща жена, която вероятно не е успяла да го напусне. Към мястото на произшествието веднага са били насочени два противопожарни екипа.

На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска постройка. На помощ в ликвидиране на пожара пристигнали два екипа от РСПБЗН-Шумен. Силно развития пожар не позволил на огнеборците да влязат в имота за да търсят пострадал. При пожарогасителните действия в една от стаите на първия етаж е било намерено силно обгоряло тяло. Предполага се, че загиналата е собственичката на имота.

При ликвидиране на пламъците и при изнасяне на силно нагрята метална бутилка с газ пропан-бутан е пострадал пожарникар от РСПБЗН-Велики Преслав. Получил е обгаряне на пръсти на дясна ръка, обработен е на място от екип на Спешна помощ. Той е довършил служебните си задължения.

Пламъците, които били на площ от около 200 кв/м са ликвидирани от деветима огнеборци с помощта на 36 тона вода. Унищожено е домашно имущество, мебели, уреди и техника. Спасена от опожаряване е била къщата в съседство. На място, за запазване на произшествието е останал екип на РУ-Велики Преслав. В ранните часове днес, на светло е започнал оглед. Образувано е досъдебно производство. Причините за възникване на пожара са в процес на установяване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments