Полицията провери 218 автомобила на АМ „Тракия“ за три часа

0
132
Акция
Акция. Снимка: МВР

Съвместната специализирана операция по метода „широкообхватен контрол” се проведе днес в района на 205-ти км на автомагистрала „Тракия”, в посока София. В нея взеха участие служители от ОДМВР-Стара Загора, Агенция „Пътна инфраструктура“ , Агенция „Митници“ и НАП.

Акцията бе проведена от 08:30 до 11:30 часа сутринта, като по време на нея полицейските служители осъществиха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства.

За три часа са били проверени 218 МПС и 259 лица. Установени са общо 11 нарушения, като са съставени три Акта за установяване на административно нарушение /АУАН/ по Закона за движението по пътищата /ЗДВП/. Един за неизползване на колан от водач на автомобил, един за липса на обезопасителни системи при превоз на деца и един за нередовни пътни документи.

Съставени са седем глоби с фиш – пет за нередовни документи и два за неправилно използване на светлини. Връчени са 53 електронни фиша.

В хода на специализираната операция са проверени 21 товарни автомобила и 21 водачи, и са съставени два АУАН за неспазване на времето за почивка от водачите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments