Полицаи разкриха нерегламентиран достъп до компютърната система на голяма компания в България

0
49
Хакер, фишинг
Илюстративна снимка. Снимка: Freepik.com

Полицаи от Пловдив разкриха нерегламентиран достъп до компютърната система на голяма компания в България.

При разследването, проведено под наблюдение на Окръжна прокуратура, са задържани двама младежи.

До успешната реализация се стигнало след усилена работа, започнала в отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив по сигнал от водеща българска компания за търговия с течни горива. Според предварителната информация, от месец май насам техни редовни клиенти били ощетени чрез източване на клубните им карти за ползване на бонус точки при зареждане на автомобил или покупка на определени стоки.

В резултат на задълбочено разследване и активни професионални действия служителите установили, че компютърната база данни на дружеството е станала обект на нерегламентиран достъп от страна на младеж от софийска област.

Потребителските имена с преодолените пароли той предоставил на приятел, който си направил електронни карти през мобилното приложение на търговската верига и започнал да пазарува в обектите й за дребни суми.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура – Пловдив, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 319б, ал. 3 от НК, а като обвиняем е привлечен младежът, осъществил неправомерния достъп до информационната система.

Внимание шофьори: Движението по автомагистрала „Тракия“ е затруднено

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments