Политолог: Недоверието на САЩ към Байдън се дължи на инфлацията

0
34
Джо Байдън
Снимка: Facebook

„Сериозният ръст на недоверие към президента на САЩ Джо Байдън се дължи на инфлацията, повишаването на цените, влошаването на стандарта на живот, тревожността от бъдещето.“

Това каза преподавателят по политология Петя Георгиева. Според нея междинните избори са трамплин за Доналд Тръмп за завръщането му в президентската кампания след 2 години. По думите й се забелязват сигнали, че не е сигурно, че „демократите ще запазят своето макар и крехко мнозинство в Сената“.

„Независимо дали ще се наложат в едната или в двете Камари републиканците ще създадат трудности на Байдън за реализирането на политиките във външнополитическата сфера. Войната в Украйна може да доведе до разрив в самата републиканска партия, защото там има две крила – едно за подкрепа на Украйна и друго, което е по-резервирано“, коментира Георгиева пред „NOVA“.

По отношение на външната политика спрямо Китай тя не очаква да има блокирания и сериозни проблеми. По думите й сегашната администрация ще срещне отпор от страна на републиканците по отношение на мерките срещу климатичните промени и помощта за COVID ваксини.

„Републиканците могат да блокират тези политики и приоритети на американския президент, ако се наложат дори и само в едната Камара, но най-вече в Сената“, посочи политологът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments