Покачва се доверието на потребителите, най-вече сред населението в градовете

0
5
Магазин
Магазин. Снимка: Pixabay

Покачва се доверието на потребителите. През юли тази година се отчита повишение от 3 пункта спрямо равнището от месец април. Това се дължи главно на градското население, съобщи Националният статистически институт /НСИ/. 

Мненията на потребителите за развитието на общата икономическа ситуация в страната през последните дванадесет месеца, както и очакванията за следващите дванадесет месеца), са по-малко негативни спрямо предходното наблюдение.

В сравнение с април се наблюдава и намаление на песимизма в оценките им за настъпилите промени във финансовото състояние на техните домакинства през последните дванадесет месеца и в очакванията им за следващите дванадесет месеца.

По отношение на безработица в страната през следващите дванадесет месеца очакванията са, че тя ще остане приблизително на априлското си равнище.

През юли оценките на потребителите за изменението на потребителските цени през последните дванадесет месеца са неблагоприятни. Същевременно обаче инфлационните им очаквания за следващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

Последната анкета отчита малко по-позитивна нагласа в намеренията на потребителите относно извършването на разходи за покупка на предмети за дълготрайна употреба и за „подобрения в дома“ през следващите дванадесет месеца, съобщиха още от НСИ. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments