Почина собственикът на „Фокус“ Красимир Узунов

0
180
Красимир Узунов. Скрийншот Фейсбук агенция
Красимир Узунов. Скрийншот Фейсбук агенция "Фокус"

Собственикът на българската радиоверига и агенция „Фокус“ Красимир Узунов е починал тази сутрин, съобщиха от агенцията.

Узунов е роден на 26 януари 1963 година в Пещера. Завършва с отличие Висшето военно артилерийско училище „Георги Димитров“ в Шумен през 1985 г.

През 1990 г. създава първия клуб на Офицерската Легия „Раковски“ в Шумен. Избран е за говорител на Легията. През 1991 г. е назначен за началник на отдел „Информация“ в Министерството на отбраната. През май 1992 г. напуска окончателно армията. Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.

Създава първата българска частна информационна агенция „Фокус“ през 2000 г., а 4 години по-късно и Радио „Фокус“ – Сливен, с което слага началото на радиоверига „Фокус“, която притежава 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

Автор е на много публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история. Удостоен е за „Следовник на народните будители“ за 2014 г. от Съюза на народните читалища. Награждаван е от четирима министри на отбраната. Удостоен е с титлата „Доктор хонорис кауза“ на Военна академия „Георги Раковски“ от 15 февруари 2017.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments