По искане на КПКОНПИ: 3 съдилища запорираха имуществото на Бирмите

0
156
КПКОНПИ
КПКОНПИ. Снимка: Искра.бг

3 окръжни съдилища са наложили обезпечителни мерки по отношение на имущество, принадлежащо на бизнесмените Евлоги, Георги и Антон Станоеви, по-известни като Бирмите.

Искането е било на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Лицата са обвинени от Прокуратурата за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Четири са запорите на дружествени дялове, възлизащи на стойност 507 894 лева. Бургаският окръжен съд ги е определил като обезпечение на имущество, което принадлежи на отнемане, по отношение на Евлоги Станоев. Те са от фирмите „Еста Трейд“ ЕООД, „Съни Естейст“ ЕООД, „Дрийм 2007“ ЕООД и „Скалата – 04“ ЕООД.

Окръжен съд – Благоевград е допуснал запори върху дружествени дялове и възбрани върху сгради на обща стойност 209 455 лева по отношение на Антон Станоев.

Дружествените дялове са на „Веджитейбълс“ ЕООД, „Джи Пи Груп – 2010“ ЕООД, „Фишленд България“ ЕООД. Сградите са: апартамент в Разлог, две летни вили и етаж от административна сграда в свиленградското село Студена.

Също така и имоти с предназначение за земеделски нужди в общините Свиленград и Брезово. Наложени са запори и върху четири леки автомобила.

Софийски градски съд със свое определение е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Георги Станоев. Наложен е запор на дружествени дялове на фирма „Гес 2010“ ЕООД и възбрана върху поземлен имот в столичното село Панчарево.

По отношение на Евлоги Станоев и Георги Станоев са допуснати и възбрани върху недвижими имоти в град Несебър, както и запор на лек автомобил „Порше Кайен“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments