Пловдивските „Мамбини“ покориха американската сцена на фестивал в Чикаго

1
29
група "Мамбини"
група "Мамбини". Сномка: Община Пловдив

Вокална група „Бамбини“ от Пловдив спечели най-голямата награда на II- рия Международния фестивал за детски и юношески пиеси и песни „Децата на България“ в Чикаго, САЩ. Участниците възпламениха сцената с авторски песни и многогласно изпълнение, впечатлиха публиката и получиха официална покана за концерт в САЩ, съобщиха от съобщиха от пресцентъра на общината.

Пловдивските млади таланти взеха наградата за цялостно представяне в категория „Музика“, което включва изпълнение, текст, музика и аранжимент. В своето представяне те впечатлиха с избора на авторски песни, атрактивно многогласно изпълнение и оригинална сценична визия.

Фестивалът бе официално открит от Генералния консул на Република България в Чикаго – Светослав Станков, а в специална видеовръзка, обръщение към участниците направи актьорът Димитър Маринов – първият български актьор, качил се на сцената на Оскарите. Участниците бяха приветствани и от Бойко Антонов – създател на фестивала, и Живка Бубалова –Директор на „Малко българско училище“, Чикаго.

В съпътстващата програма, ръководителите на формацията Снежана и Димитър Доневи, проведоха майсторски клас с децата на „Малко българско училище“, а участниците във фестивала осъществиха среща с продуцента на филма „Петя на моята Петя“ – Ники Урумов.

След успешното си представяне, вокалната формация получи официална покана да открие джаз концерта на младите таланти на „ZHIVKO ZHEKOV QUARTET“. Концертът бе значимо музикално събитие, а изпълненията на „Бамбини“ бяха силно аплодирани и извикани на бис. Вокалната формация представи свои авторски разработки, а за финал предложи на публиката нов многогласен прочит на популярната песен „Една българска роза“.

В края на своето турне в Америка изпълнителите посетиха Посолството на България във Вашингтон, където бяха лично посрещнати и приветствани от Негово Превъзходителство г-н Георги Панайотов. Там, заедно с децата от детска театрална школа в Кипър „Храмът на Мелпомена“, представиха свои изпълнения, част от които бяха включени и в конкурсната програма на фестивала.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Пловдивските „Мамбини“ покориха американската с… […]