Пловдивчани отново са били обгазени

0
300
Строителни дейности
Строителни дейности. Снимка: "Заедно за Пловдив"

Живущи в пловдивския район „Южен“ масово се оплакват от постоянни аварии с газопровода, вследствие на което почти ежедневно биват обгазени. Причина за честата „смрадлива клопка“ са спукани тръбопроводи заради проточилите се ремонтни дейности по инфраструктурните проекти на града, твърдят от гражданско сдружение „Заедно за Пловдив“.

Последният подобен инцидент се е случил преди броени дни, в района на улиците „Даме Груев“ и „Братя Бъкстон“, когато багеристът от фирмата изпълнител е пробил тръба по време на изкопни дейности. Живущи в непосредствена близост твърдят, че това е често явление и не е първият инцидент, причинен от служителите на „Парсек Груп“ – фирмата, отговорна за ремонтите. Според тях всяка една авария, причинена от некомпетентно изпълнение на изкопните дейности, допълнително забавя във времето завършването на цялостния инфраструктурен проект. Независимо от първоначално заложения линеен график по изпълнението му за две седмици са изминали едва 3 метра от изкопните дейности.

От „Заедно за Пловдив“ припомнят, че фирма „Парсек Груп“ е започнала ремонта по ул. „Даме Груев“ през 2021 година със заложен срок на изпълнение 10 месеца. Досега са успели да завършат само един участък.

Отношение по въпроса е взел и кметът на район „Южен“ Костадин Язов, който е препоръчал на служителите на „Парсек Груп“ да започнат да продават марули, ако не стават за строители. Това е възмутило пловдивчани, които открито искат да получат отговор какви действия по контрол на фирмата изпълнител е упражнил кметът на район „Южен“.

Строителният експерт Здравко Петлешков, който е член на контролния съвет на гражданското сдружение, е поставил следните въпроси във връзка с медийните изявление на кмета на район „Южен“ Костадин Язов:

„Вместо кмета Язов да праща строителите да продават, марули нека да си влезе във функцията на кмет и съобразно правомощията си да обясни на гражданите упражнил ли е контрол във връзка с ремонтните дейности и наложени ли са санкции на фирмата изпълнител за забавянето на проектите, за честите аварии по време на изкопните работи и затруднения трафик в района? Към нашата организация постъпиха много сигнали и обаждания от граждани, че усещат силна миризма на газ, имат затруднено дишане и усещат лютене на очите. В тази връзка кметът Язов алармирал ли е съответните служби, отговарящи за измерване на чистотата на въздуха? Ако да, какви са резултатите от направените изследвания?“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments