Пловдив ще отдаде почит на героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание

0
4
Отдаване на почит
Отдаване на почит. Снимка: Община Пловдив

От 10:00 часа на 2 август ще се състои общоградско честване по повод 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в него от 2 август 1903 година. Мястото на церемонията е паметникът на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България.

В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя, ще участват военен духов оркестър, представително формирование от гарнизон-Пловдив-почетна рота и венценосци и комитет „Родолюбие“. Водещ ще е Златко Павлов.

Тържественото слово ще бъде произнесено от Александър Сиди, съпредседател на политическа партия ВМРО-Българско национално движение и народен представител от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти“ в 44-тото Народно събрание.

Община Пловдив отправя покана към гражданите да се включат в честването. Очаква се да присъстват кметът, областният управител, председателят на Общинския съвет, представители от Областната администрация, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, общински съветници, обществения посредник на общината, политически и обществени организации и медии.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments