Плевен се включва в инициативата „България срещу диабета“, вижте кога и как

0
64
Поход, диабет, Плевен
Снимка: Община Плевен

Община Плевен се присъединява в провеждането на инициативата „България срещу диабета“, чиято цел е превенция на заболяването, както и подобряване на осведомеността за него.

По проекта от 26 юни до 08 юли се организира национален поход, в чийто рамки активисти ще обходят всички областни градове в България, за да представят опасностите от пандемията на 21-ви век, наречена диабет. На определени пунктове гражданите ще могат да получат информационни материали и безплатно да им бъде измерена кръвната захар.

Индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на всеки един така наречен „диабетен патрул“, за да представят здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция.

В Плевен „диабетният патрул“ ще е от 11:00 до 13:00 часа на площад „Възраждане“ на 28 юни. Велопоходът от Плевен към Ловеч ще тръгне в същия ден в 12:00 часа.

Проектът се изпълнява от „Лайънс клуб – Видин“ съвместно с всички „Лайънс“ клубове в България, Българска асоциация „Диабет“, Българското национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини в 28-те области в страната. В рамките на проекта предстоят обучения на медицински лица към училища и детски учебни заведения, организиране на четири лагера за деца с диабет тип 1.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments