Планира се учредяването на нова партия – „Български глас“

0
289
Протестиращи
Протестиращи. Снимка: Facebook

„Български глас“ – партия с това име планират да учредят недоволни от водената политика, които се събраха на митинг пред Президентството. Недоволните от водената политика от парламентарните политически сили развяха националния флаг.

Тихомир Василев е сред организаторите на събитието. Той разкри пред „БТА“, че учредяването ще бъде през декември.

„Случващото се днес е митинг-възвание, протестираме срещу цялостната политика, която водят партиите в парламента, а възванието ни ще е към целия български народ.“, уточни той.

Целта на „Български глас“ ще бъде да върне държавата на хората, тоест всеки член или симпатизант да може да бъде чут, дневният ред на обществото да се върне пак и политиците да се съобразяват с това. По думите на Василев ще бъде предложена апликация, в която всеки ще може да споделя мнението си и проблемите в обществото.

Има събрани повече от 5000 подписа за регистрацията на „Български глас“ като партия. За 10 декември е планиран учредителният конгрес. Предвижда се да се проведе в залата, където е подписана Търновската конституция в старопрестолния град. Очаква се партията да е строго в центъра.

В „Български глас“ се включват и бившият депупат от партията на Слави Трифонов Георги Попов, музикантът Пепи Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – експерт по енергетика и др.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments