„Пирогов“ закри последното си COVID отделение (СНИМКИ)

0
152
УМБАЛСМ „Пирогов“
Снимка: УМБАЛСМ „Пирогов“ Facebook

Закрито е и последното COVID отделение на УМБАЛСМ „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение във Facebook страницата си.

През ноември миналата година по време на втората вълна най-голямата спешна болница у нас преструктурира Втора клиника по ортопедия и Травматология в COVID отделение. Началник на отделението д-р Снежа Бахарова заяви:

Лице в лице с тази зараза спасихме много хора. Някой не успяхме, но дадохме всичко, на което сме способни. Бяхме екип за пример„.

Доктор Бахарова посочи, че през последните 8️ месеца всички от екипа са посрещали най-тежките случаи – неуморно, денонощно и отдадено. По време на Третата вълна на пандемията от COVID-19 в „Пирогов“ е имало общо 4️98 легла. Отделно 4 реанимационни сектора са се борили за живота на най-тежко болните пациенти.

Още преди първите случаи на COVID-19 у нас „Пирогов“ и Клиниката по вътрешни болести са преминали подготовка за предстоящата ситуация. Целта й е била да се помогне на всеки един нуждаещ. От лечебното заведение са категорични, че продължават да приемат тежки случаи от вируса. Началникът на отделението каза още:

Ваксините са обещанието, че няма да се наложи отново да постъпим по този начин заради Алфа, Бета, Гама или Делта варианта на COVID-19. Благодаря на ръководството на болницата за пълната подкрепа. Дано няма Четвърта вълна! Но ако има, ние пак ще се справим.“

Болница „Пирогов” ще продължи да ваксинира без почивен ден от 08:30 до 23:00 часа в делнични дни и до 17:30 през почивните.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments