Пирогов: В медицината няма място за политика!

0
14
УМБАЛСМ
Снимка: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Проф. д-р Иван Поромански, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, проф. д-р Мая Аргирова, началник на Клиника по изгаряне и пластична хирургия и Маргарита Стоянова – главна медицинска сестра на болницата, посетиха Република Северна Македония по покана на здравния им министър Венко Филипче. По време на гостуването медиците се срещнаха и с колегите си в Клиниката по пластична и реконструктивна хирургия в Скопие, където са били преместени оцелелите след престоя им в „Пирогов“.

„Имахме възможност да помогнем , защото сме специализирани да работим именно в такива кризисни случаи. Добрата комуникация и нашите приятелски отношения също бяха от значение при тази извънредна ситуация. Благодарни сме за признанието и високата оценка, които получаваме от колегите от РС Македония“, подчерта проф. Поромански.

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи възможности за обучения и обмен на опит и медицински кадри между двете държави. Здравният министър на РС Македония удостои екипа на „Пирогов“ с почетни плакети.

Проф. Поромански още веднъж изрази, своите и тези на екипа на болницата, съболезнования към Република Северна Македония и към близките на пострадалите при тежкия инцидент на АМ „Струма“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments