Петков за обявеното от Борисов коалиционно споразумение: Бих призовал от ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно

1
70
Кирил Петков
Кирил Петков. Скрийншот от видео

„Много е важно да работим по-бързо. Бих призовал от ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно, за да имаме възможността да говорим още този уикенд. Искам да видя какво точно означава коалиционното споразумение.“

Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков по повод обявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов коалиционно споразумение с хоризонт от 3 години. По думите му в момента не можели да приемат нищо, преди да видят реално какво предлагат. И допълни:

„Трябва да го предложат максимално най-бързо. Защото на 6 март ще спазим обещанието си и Николай Денков ще подаде своята оставка. Ние искаме правителството да продължи и вярваме на Мария Габриел – тя трябва да е следващият премиер.“

Според него 10 дни е прекалено дълъг период и ако държавата е трябвало да се управлява само от министри, е щяла да процъфти.

Кирил Петков е категоричен, че дискусията за министри е второстепенна, ако нямат ясен отговор за регулаторите, Висшия съдебен съвет и службите. Той разкри, че вчера пратил смс и се е обадил на Бойко Борисов, защото „е време да седнем да говорим, стига толкова медийни изяви, цялата държава нас чака“.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Разбирач
Разбирач
1 месец по-рано

Изборите май се отлагат …..