Борисов: ГЕРБ-СДС ще изготвят коалиционно споразумение

1
92
Бойко Борисов
Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ-СДС ще изготвят коалиционно споразумение. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, добавяйки, че няма да участва повече в „сглобки“.

„В рамките на десетина дни изготвяме едно коалиционно споразумение, то започва от мандата през МС“, добави той.

Борисов обяви, че ще предложи на съпредседателя на коалицията Кирил Петков, след като бъде договорено споразумението, да се пристъпи към попълване на мандатите в Комисията по защита на конкуренцията.

„Започваме с тези регулатори, които изискват мнозинство от 121 гласа, и след това към тези с по 160 гласа“, уточни Борисов.

Коалиционно споразумение за управлението на държавата за следващите 3 години, в което съставът на Министерския съвет да бъде разпределен пропорционално, ще изготви ГЕРБ и ще предостави за обсъждане на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той анонсира още, че ще бъде обсъдено след 6 март, след като представителите на ГЕРБ се завърнат от участието им на форум на Европейската народна партия (ЕНП).

„Не виждам никаква алтернатива да работим с БСП и „Възраждане“ и това (управление, бел.авт.) е единственото възможно. Искам да го подпишем това в споразумение, което и те, и ние да спазваме“, заключи той.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Промяната“ Кирил Петков по повод обявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов коалиционно споразумение…. По думите му в момента не можели да приемат нищо, […]