Петков: Правим нова проверка на Gemcorp

0
27
Премиер Кирил Петков
Премиер Кирил Петков. Снимка: Министерски съвет

Ще бъде направена нова проверка на компанията Gemcorp, с която правителството подписа меморандум. Това съобщи пред „bTV“ премиерът Кирил Петков. Българските служби ще трябва да установят дали фирмата има предходно участие на лица, които са свързани с Русия. Причината е, че у нас няма да бъдат допускани капитали с неясен произход.

Тази тема беше повдигната на няколко пъти от опозиционните сили. Медийни публикации също свързаха компанията с руски олигарси от по-ранен период.

Министър-председателят благодари на журналистите за информацията, която е била изнесена публично, и подчерта, че именно тези факти ги карат да направят нова проверка, защото първоначалната е била за настоящото състояние.

Петков беше категоричен, че службите трябва да си свършат работата и затова той им го е разпоредил. Държавата иска да е сигурна, че капиталите са чисти, а ако има и най-малкото съмнение, правителството нямало да поеме този риск.

От своя страна Асен Василев обяви, че компанията била дошла с представители на американското посолство, но вчера те се разграничиха от нея.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments