Петима души нарушиха задължителната карантина в Благоевградско

0
691
Коронавирус, COVID-19
COVID карантина. Снимка: Pixabay

Петима души са нарушили задължителната карантина в Благоевградско. Всички те са лица, които са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка. Затова е трябвало да останат задължително по домовете си за срок от 14 дни, независимо, че нямат симптоми на коронавирус.

Три от случаите са на територията на Районното управление в Гоце Делчев, а два – на Районното управление в Благоевград, предаде „Фокус“. Петимата са заловени, че нарушават карантината чрез внезапни проверки, извършени от служители на реда.

И по петте случая са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по Наказателния кодекс. След влезлите в сила промени текстовете предвиждат до 5 години затвор и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева за нарушаване на задължителната карантина по време на епидемия или пандемия, или извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

От Областната дирекция на МВР в Благоевград напомнят, че карантинният период важи за всички, които са се завърнали у нас от страни с усложнена епидемиологична обстановка.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments