Пенсионер е бил ограбен в Пловдивско

0
115
престъпление
Снимка: Прокуратура

Пенсионер в Пловдивско е бил ограбен, а по случая вече има задържан, съобщиха от Районна прокуратура град Пловдив.

След подаден сигнал към полицията на 23 октомври е бил задържан 36-годишен мъж с инициали Г.М. от град Раковски. Крадецът е присвоил чужди движими вещи от дома на 72-годишен мъж. На дядото му е била открадната сума от 95 лева, електрическа резачка за рязане на дърва и бутилка уиски. Благодарение на бързата реакция на местните полицейски служители са били открити част от откраднатите вещи.

Случката е станала вечерта към 21:30 часа, когато в къщата на възрастния мъж е влязъл непознат. Крадецът е прескочил оградата и е минал през незаключената врата на дома на пенсионера, след което е нахлул в стаята, в която се намирал потърпевшият, който четял вестник и гледал телевизия. Престъпникът поискал пари от пенсионера, а в момента, в който той му дал банкнота от 5 лева от якето си, нападателят го е дръпнал от ръцете му и е иззел още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за да открие други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се е спънал и паднал, което позволило на пострадалия да избяга от къщата си и да потърси помощ в близкия магазин, откъдето всъщност е бил подаден сигнала в полицията. Междувременно Г.М. е взел бутилка уиски, електрически верижен трион и е напуснал жилището.

По делото са били извършени процесуално-следствени действия. Пенсионерът е разпознал нападателя си в полицията. Част от вещите са били установени. Действията по разследването продължават. Днес районният прокурор на гр. Пловдив – Чавдар Грошев, заместник-районният прокурор Атанас Илиев и главен инспектор Пламен Иванов посетиха възрастния мъж в дома му.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments