Павлина Григорова за проблемите в ТЕЛК: Това е опит за убийство на огромен брой хора!

0
120
ТЕЛК, увреждания
Хора с увреждания. Снимка: Freepik.com

„В момента този случай води до жертви, продължават да умират хора без хляб и лекарства. За мен пътят е Международният съд. Това е опит за убийство на огромен брой хора“.

Това заяви Павлина Григорова от „Платформа срещу решенията на ТЕЛК и НЕЛК“ заяви по повод проблемите с бавните медицински експертизи, поради които пациентите с увреждания не могат да получат помощи.

По думите ѝ през последните месеци са масово са изпращани сигнали към Министерството на здравеопазването, Регионалните здравни инспекции и Националния осигурителен институт. Според нея от отговорните институции така и не могли да дадат обяснение къде точно се къса връзката и защо се стига до нарушаването на основни човешки права. Направен е опит да се заведе и международно дело срещу държавата, но то било непосилно от финансова гледна точка за организацията.

Павлина Григорова допълни, че има пациенти, които по сто дни вече чакат експертно решение при условие, че са освидетелствани. Според нея фалшивите ТЕЛК-ове е могло да бъдат овладени още преди десет години, когато са дискутирани електронните досиета. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments