Патриотите протестират пред ДПС

0
65
Протест пред ДПС
Протест пред ДПС. Снимка: Скрийншот от видео на ВМРО

Представители и симпатизанти на „Българските патриоти – ВМРО, „Воля“ и НФСБ“ се събраха на протест пред централата на ДПС в столицата и за кратко блокираха бул. „Александър Стамболийски“, разхождайки се по близката пешеходна пътека. Поводът – думи на Мустафа Карадай по време на среща с представители на движението с турския президент Реджеп Тайип Ердоган:

„Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /явно България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински.“

Според Конституцията, България е еднонационална държава с официален език – български. България е независима и суверенна страна и никой няма право да прави внушения, че нашата земя, извоювана с кръвта на дедите ни принадлежи на друга държава, посочват патриотите. Те изтъкват, че изказването на Карадайъ е национално предателство и квалифициран състав по смисъла на Наказателния кодекс, ОСОБЕНА ЧАСТ, Глава първа, „Престъпление против Републиката“, подчертават протестиращите. Те скандират:

„Долу ДПС!“

„Слуги на Ердоган!“

Патриотите носят и табели с надписи:

„Карадайъ, България не е турска земя!“

„Забрана за етническата мафия ДПС!“

Протестиращите призоваха преди парламентарните избори на 11 юли да се блокират граничните пунктове както направиха на изборите на 43-ото НС.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments