Българските патриоти излизат на протест срещу националното предателство, което ДПС извърши в Турция

0
69
ВМРО
ВМРО. Снимка: ВМРО

„Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ организират протест от 12:00 часа утре пред централата на ДПС на бул. „Александър Стамболийски“ №45А. Мотивите – според тях е недопустимо лидерът на една регистрирана и действаща на територията на България партия, да прави изказвания, които поставят националната идентичност и териториалната ни цялост под съмнение. По този повод те припомнят думите на Мустафа Карадайъ по време на посещението му преди дни:

„Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /явно България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински.“

Според Конституцията, България е еднонационална държава с официален езикбългарски. България е независима и суверенна страна и никой няма право да прави внушения, че нашата земя, извоювана с кръвта на дедите ни принадлежи на друга държава, посочват патриотите. Те изтъкват, че изказването на Карадайъ е национално предателство и квалифициран състав по смисъла на Наказателния кодекс, ОСОБЕНА ЧАСТ, Глава първа, „Престъпление против Републиката“.

„С протеста си искаме отново да призовем прокуратурата да се самосезира. Подобни изказвания, придружени и с щедри обещания за удвояване на гласовете за ДПС в Турция, по настояване на един диктатор като Ердоган, са опасни за етническия мир и са пряка намеса във вътрешната политика на страната ни. Ето защо призоваваме всички честни, достойни и родолюбиви българи да се присъединят към нас. Нека защитим Родината си и да покажем, че саможертвата на Левски и Ботев, на априлци, на войводите, били се за Македония и на стотиците хиляди, дали живота си в освободителните войни, не е била напразна. България над всичко!“, обявяват патриотите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments