Патриотите останаха след ДПС в парламента след напускането на „Атака“

0
95
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС

Четирима депутати на „Атака“ напуснаха обединението на „Обединени патриоти“ в знак на протест срещу действията на лидера на НФСБ Валери Сименов. Така „Обединени патриоти“ става четвъртата по големина група в парламента.

Решението беше обявено пред журналисти от Явор Нотев, настоящ заместник-председател на Народното събрание, придружен от колегите си Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова, предаде „Фокус“.

„Сядайки на мястото на председателя на групата г-н Волен Сидеров, г-н Симеонов започна стриктно да следи за присъствие в залата, като че ли това е най-важната фундаментална част от значение за изпълнение на предизборната програма на „Обединени патриоти“. Такова поведение не може да бъде търпяно от смислени, отговорни политици“, каза Явор Нотев.

Нотев обяви, че остават в парламента.

Валери Симеонов отговори, че не се срамува от действията си.

„Не е приятно третата по големина парламентарна група да стане четвърта и то след ДПС. За съжаление това беше неизбежно. Не мога да коментирам или да обсъждам решението на нашите колеги. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата хората, които не идваха на работа“, коментира Симеонов.

В края на юли Павел Шопов, Десислав Чуколов и Волен Сидеров бяха изключени от парламентарната група на „Обединени патриоти“. Малко по-рано Сидеров беше свален като председател на парламентарната група.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments