Първият звънец удари в бургаското училище „Антон Страшимиров” със специални ключове за първокласниците

0
104
Училище, ученици
Училище, ученици. Снимка: Искра.бг

Новата учебна година започна, изпълнена с настроение, песни и веселата глъч на учениците. Тази година над 57 хил. първокласници тръгнаха на училище на 15 септември в цялата страна.

Учебната година ще започне присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците, съгласно изискванията и насоките на Министерството на здравеопазването. Всички директори са осигурили и медицинска грижа за децата и учениците.

Образователните институции са в готовност за новата учебна година, а дни преди 15 септември започна да намалява и броят на незаетите места за педагогически специалисти.

От ОУ „Антон Страшимиров“–Бургас посрещнаха своите възпитаници в празнична атмосфера, затова ни информира наш репортер, който беше на мястото на събитието. Директорката на училището Дияна Петкова се обърна към присъстващите с думите:

„Днес отново е 15-ти септември, където нашите деца с трепет престъпват прага на училището, поемайки по най-ценния път – пътят на знаенето и моженето. Днес е български празник за всички – ученици, учители и родители. Скъпи ученици, ученето е движението от точката, в която не знаеш и не умееш нищо, към точката, в която се справяш. Мили първокласници, всеки дълъг път започва с една единствена първа крачка и вие ще я направите днес. Ние подкрепяме родителското възпитание, но не можем да го заменим. Пожелавам една здрава и успешна учебна година.“

Директорът Дияна Петкова връчи ключовете за класните стаи на първите класове. Тя оповести на първия учебен ден, че са предоставени средства за изграждането на нова спортна площадка със специализирана настилка на площ 1000 кв/м., която ще е за баскетбол, волейбол и хандбал. Другата част от училищния двор, предвидена за спорт, ще има футболно игрище с изкуствена трева и с размери 580 кв/м.

Тази година беше увенчана под знака на благородството. Голяма част от училищата в страната бяха с кауза – „Съпричастност вместо цвете за пострадалите от наводненията“.

От екипа на Искра.бг пожелаваме на всички ученици да им бъде успешна и ползотворна новата учебна година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments