Първият полет София-Скопие ще се реализира този месец

0
30
Самолет
Снимка: Pixabay

Българската и македонската делегация ще са едни от първите пътници на полета по маршрута София-Скопие. Тя ще бъде оглавена от ресорните министри на транспорта и туроператори от двете страни, ще се реализира на 11 февруари, предадоха от “Сител“.

Компанията „Гъливер“ ще осъществи този полет и се очаква по този маршрут е редовен, съобщи министърът на транспорта и съобщенията на Република северна Македония /РСМ/ Благой Бочварски. Той коментира, цитиран от „Фокус“:

„На 10 февруари ще имаме среща в столицата заедно с нашите екипи на Комисията по транспорт и инфраструктура, а на 11-ти ще бъде организиран първият полет София-Скопие. Там заедно с нашите делегации и министри ще присътват и туроператори от България. В Скопие ще организираме съвместна среща с туроператори от РСМ, където очакваме да намерим всички предимства, възможности и най-добрите решения за гражданите. Надяваме се в бъдеще тази линия да изпълнява редовно.“

Бочварски подчерта, че на срещата на 11 февруари ще се уточни кога ще започнат редовните полети. Транспортният министър Николай Събев съобщи вчера, че постоянни полети от София до Скопие ще започнат през март. Той посъветва туроператорите от двете страни да се договорят за туристически пакети.

Събев подчерта, че от Скопие ще осигурят слотове за полетите на авиокомпанията от столицата, които ще са до Тирана, Атина или Истанбул. За маршрута е необходима държавна субсидия, която ще взема българската авиокомпания, изпълняваща полетите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments