Първа среща на програма COST за онкология и гинекология в България

0
47
Програма COST
Програма COST. Снимка: БДРГ

Българско дружество за борба с рака на гърдата /БДРГ/ и други гинекологични тумори, с председател д-р Мариела Василева, и доц. д-р Ангел Йорданов от Медицински Университет Плевен имат удоволствието да поканят всички заинтересовани лекари, студенти и пациенти на финалната среща на инициативата GYNOCARE – Европейска мрежа за редки гинекологични тумори, която ще се проведе в Ректората на Софийския университет между 29 юни и 3-ти юли, присъствено и онлайн. Регистрацията за събитието е безплатна, но задължителна. Можете да се регистрирате ТУК.

На срещата ще бъдат разгледани важни и дефицитни аспекти в грижата за пациентите с гинекологични тумори – рак на маточната шийка, ендометриума и яйчниците, както и рака на гърдата. Предвидени са сесии свързани с мултидисциплинарния поход в лечението на онкологичните заболявания. Специални работилници за извършването на сентинелна биопсия на лимфните възли, скрининг и диагностика на HPV и рака на маточната шийка, роботизирана хирургия и пациентско застъпничество. Теми на конференцията са дигиталното здравеопазване в България и чужбина и фундаменталните научни изследвания.

Гост лектори от чужбина ще бъдат световно известни имена в научните изследвания, диагностиката и лечението на рака като: Prof. Emiel Rutgers /Недерландски раков институт/, Prof. Riccardo Audisio /главен редактор на Европейския журнал по хирургична онкология/, Prof Alexandru Eniu /Заместник директор по научните въпроси на Европейското училище по онкология и координатор за Източна Европа/, Prof. Jean Calleja Agius /Ръководител на Катедрата по анатомия на Университета в Малта/ Gemma Gatta /координатор в Катедрата по превентивна медицина на Италианския национален институт за туморите/, Prof Antonio Giordano /професор в Университета в Сиена, Италия/, Prof. Metodi Metodiev /професор в Университета в Есекс, Великобритания/, Prof. Neville Calleja /ръководител на Катедра по обществено здраве на Университета в Малта/ и много много други, отдадени на онкологичната грижа лектори от чужбина и от България!

С изключение на пациентската беседа, за която има предвиден преводач, всички останали сесии ще се провеждат само на английски език.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments