Парламентът обсъжда: Законът за здравето, за местното самоуправление и за чуждестранните агенти

0
35
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Министерски съвет

Депутатите да обсъдят днес промени в Закона за здравето и в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и законопроект за регистрация на чуждестранните агенти, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Днес е първата сряда от месеца, в която има пленарно заседание, и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред за разглеждане. Предложения са постъпили от „Има такъв народ“ /ИТН/, „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ и „Възраждане“.

От ИТН предлагат депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето, които са първа точка в проекта на дневен ред. От ПП-ДБ искат парламентът да разгледа на второ четене изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация. По предложение на „Възраждане“ в дневния ред е включен техният законопроект за регистрация на чуждестранните агенти.

Четвърта точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е първото четене на законопроекта за Българската народна банка, с който се урежда статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, пускането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments