Панчугов: Важен е не само съставът на правителството, но и политическата му визия

0
27
Христо Панчугов
Христо Панчугов. Снимка: Facebook

Политологът Христо Панчугов е категоричен, че не е важен само съставът на бъдещото правителство на „Има такъв народ“. Важно е да чуем и каква е неговата политическа визия. Пред „БНР“ той коментира, че ако видим един план за диалог, то ще се увеличат шансовете за съставяне на правителство.

Панчугов е на мнение, че най-вероятно ще има преповтаряне на част от министрите от неуспешния кабинет на Николай Василев. Но ще има и нови имена. Именно такава конфигурация се спряга в момента в публичното пространство.

Панчугов е категоричен, че кандидатът за премиер в лицето на Пламен Николов е анонимен. За него едва ли има страна в света, в която такъв човек да е станал министър-председател. Нещо повече. Той определи поведението на „Има такъв народ“ в случая като несериозно и показващо подход към политиката. А той не говорел, че има желание за работа и желание да се плати цената на това ти да управляваш държавата.

Точно обратното. Имало желание да се харесат на хората. Това било според него едно класическо поведение на телевизионери. Не се държали по този начин политиците и лидерите, от които в момента България имала нужда.

Панчугов подчерта, че лично той винаги се е съпротивлявал на това как подобни хора могат да допринесат за развитието на страната. За него това, което се насажда по време на българския преход, а именно, че всички стари са лоши и трябва да бъдат сменени, е напълно погрешно, защото нови лица не означава и нови за политиката.

Панчугов заключи, че ако политиката в България се превърне в едно риалити, ние трябва да бъдем подготвени да си понесем и последствията от това.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments