ОЗБГ и „Групата на групите“: Няма да допуснем да се проведе нито един „Бургас прайд“

0
331
Пресконференция на ОЗБГ и "Групата на групите"
Пресконференция на ОЗБГ и „Групата на групите“. Снимка: Искра.бг

„Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, „Групата на групите“ и граждани се обединиха срещу провеждането на планирания през лятото гейпарад в Бургас. Днес се проведе пресконференция на тема: „Внасяне на яснота по противодействие на потенциалната възможност от провеждане на Бургас Прайд 2022“. Бисер Русимов от родолюбивата организация каза:

„Няма конфликт между хетеросексуални и хомосексуални. Тук битката е за запазване на нормалността. Нашата цел е да опазим децата и младите граждани от това, което се опитват да ни демонстрират. Този манифест граничи с границите на извращението, защото тези хора чрез провокации се опитват да ни обяснят, че грозното е красиво. Това може да се определи като промяна на българските ценности, което може да бъде пагубно за нашето общество. Защо е нужно посред бял ден да ни се натрапват различни сексуални влечения на дадени индивиди? След миналогодишния протест ни бяха повдигнати обвинения, а ние застанахме на страната на традиционното българско семейство.“

„Темата касае обществен интерес, в който посока е нормалното, което трябва да е константна величина. След като хетерообщността е мнозинство в цял свят, би било редно да имат някаква дума и право на избор какво да гледат по площадите. В случая управляващите виждат в хомосредите някакъв вид електорат. От 2018 година датират тези опити за провеждане на това събитие в Бургас. Същата година градът беше залят от хомобилборд, които свалихме. Тогава бях привикан на среща от кмета Димитър Николов, който ме помоли да изчакам седмица-две, защото много пари били налети в билбордове. При положение, че няма средства за детска болница, събираме чрез социалните мрежи пари за лечението на деца в чужбина, не намирам логика да се наливат пари и да се гони някакъв електорат във въпросните хомосреди. На мен не ми харесва мълчанието на управлението в града. В Бургас не желаем нашите деца да гледат по площадите подобни неща. Призовавам някой управляващ от града да излезе да разясни позицията на местната власт.“, подчерта Мартин Пенчев от „Групата на групите“.

Бисер Русимов отбеляза, че Бургас има много ниска търпимост към подобни изяви. Радостина Живкова посочи като родител, че иска децата й да гледат и израснат в нормална среда. По думите й миналогодишният прайд е бил в разрез с ценностите на голяма част от българското общество. Тя подчерта, че също има познати с различна сексуална ориентация, но те не парадират с това, не са присъствали и няма да присъстват на тези паради. Георги Братанов от ОЗБГ добави:

„Това, което се случи в Бургас на 24 май, където на празника присъстваха около 15000 души, е начинът да се покаже българщината и да се запазят семейните ценности. Защо на ЛГБТИ общностите им е нужна тази показност, при положение, че те никога не са били дискриминирани в Бургас? Призоваваме всички граждани и политически партии да съхранят българските ценности и традиции.“

Пенчев обясни, че общественият интерес е изключително важен по този казус и е „наша отговорност и наш дълг да го защитаваме“. По думите му обаче е нужно да има двустранен процес на комуникация с представители на „различните“ и на местните управляващи.

Можете да видите цялата пресконференция във видеозаписа:

Припомняме ви, че на 20 май ОЗБГ и „Групата на групите“ организираха родолюбива инициатива срещу възможността да се проведе нов гейпарад. Те разпънаха транспарант на пасарелката на кръговото кръстовище на „Трапезица“ в морския град. С него се призовават всички шофьори, които не са съгласни с гейпарада, да натиснат клаксоните на своите превозни средства. Редица шофьори се включиха в инициативата, което показва, че бургазлии одобряват действията на ОЗБГ и „Групата на групите“ против показността на различната сексуална ориентация.

Пресконференцията завърши с това, че обществениците ще направят всичко позволено по закон, за да се противопоставят на този гейпарад.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments