ОЗБГ и „Групата на групите“ с родолюбива инициатива против евентуален нов гейпарад в Бургас

0
141
Инициатива срещу гейпарада в Бургас
Инициатива срещу гейпарада в Бургас. Снимка: Искра.бг

„Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ и „Групата на групите“ организираха родолюбива инициатива срещу възможността да се проведе нов гейпарад в Бургас. По непотвърдена информация това може да се случи през месец юни. Първият се състоя миналата година въпреки всички протести и брожения срещу него, както и мнението на обществеността в морския град, която се обяви категорично против подобна проява.

ОЗБГ и „Групата на групите“ днес опънаха транспарант на пасарелката на кръговото кръстовище на „Трапезица“ в Бургас. С него се призовават всички шофьори, които не са съгласни с гейпарада, да натиснат клаксоните на своите автомобили. По този начин те ще покажат ясно, че не искат в морския град да се провеждат подобни събития.

Редица водачи се включиха в инициативата. На „Трапезица“ звучат много клаксони, което показва, че бургазлии одобряват действията на ОЗБГ и „Групата на групите“ против показността, разврата и пошлостта. 

От ОЗБГ многократно са заявявали, че не са против хората с различна сексуална ориентация, но не са съгласни с показността и парадирането с нея. Проява като гейпарада е изключително вредна за всички деца и млади хора в Бургас. Това събитие е аморално и внася смут в обществото, категорични са от родолюбивата организация. Само по себе си то е предпоставка за разделение на отделни групи и сериозна индикация за създаване на напрежение.

Против гейпарада миналата година се обявиха и от църквата, но Община Бургас не се вслуша нито в нейния глас, нито в този на гражданите на града. Какво ще се случи тази година предстои да разберем.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments