„Отново заедно“ събира на сцена бивши и настоящи танцьори на Мюзикхолен театър-Пловдив

0
32
Спектакъл
Спектакъл. Снимка: Община Пловдив

Мюзикхолен театър-Пловдив кани приятелите си, почитателите си, любимата пловдивска публика и гостите на града от 19:00 часа на 19 ноември в ДК „Борис Христов“, където със спектакъла „Отново заедно“ ще бъде честван 30-годишният юбилей на танцовия театър. Специални гости ще бъдат „Керана и космонавтите“, Антония Маркова, Илюзии Артисти „Валермо“ и квартет „ИНТРО“. Водещи на възхителното шоу ще са Иванка Шекерова, Стефан Лозанов и Васил Караманлиев, разкриват от Община Пловдив.

„В нашия юбилеен празник участват над 60 танцьори на различна възраст – от създаването на театъра ни досега! Освен танцьорите ни, участват още и нашите любимци и съратници Диан и Гергана Райчеви, както и дългогодишните ни приятели и колеги – актьорите Танчо Агушев и Павлин Шуманов. Косвено участват и всички онези, които нямаха възможност да се включат в това събитие, а също и всички други, които през годините са творили заедно с нас – режисьори, композитори, музиканти, хореографи, сценографи, дизайнери, осветители, актьори и танцьори! Очакваме ви! Благодарим на любимата пловдивска публика за подкрепата през тези 30 години!“, сподели ръководителят, създател, хореограф и двигател на Мюзикхолен театър Пловдив – Николай Серафимов.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за тази година.

Мюзикхолен театър-Пловдив съществува от 1993 г. и има зад гърба си многобройни участия в собствени и чужди спектакли. Номиниран е 5 пъти за Награда „Пловдив“, която спечелва през 2006 г. и 2022 г. Тази година получиха и „Награда ИКАР 2023“ за спектакъла „Прераждане“.

Малките танцьори, участващи в Мюзикхолен театър са носители на престижни награди от танцови национални конкурси. В школата по съвременен танц се обучават деца от 4 до 20 годишни, има и група 25+, като се изучават различни стилове: джаз, шоуденс, контемпорари, хип хоп, народни танци и др.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments